Publisert den 20. juni 2018

På tur med OFA

De aller fleste er glad i å være på tur, og dette gjelder spesiellt barn. Men selv om det er aldri så fint å være på tur, er det ikke alltid så lett å komme seg ut på tur. Hvor skal man dra? Hva skal man ha med? Hvor biter fisken? I 2018 ønsker OFA å bidra til at flere får realisert ønskene om å bruke Marka litt oftere. Vi annonserte derfor på Facebook etter tuldeltakere som ville være med erfarene OFA-folk på en overnattingstur. Det eneste man selv måtte tenke på var klær og sovepose - resten fikset vi.

Det var mange som meldte seg på, men dessverre kunne vi ikke ha med alle. Det ble trukket ut to familier som fikk invitasjonen, og på fredag møttes vi alle på OFA's anlegg i Sørkedalen for avreise til de dype skoger. Etter en omvisning på anlegget gikk turen til Helgern, der vi rodde ut til OFA's hytte hvor vi skulle slå leir. Telt ble satt opp, og det ble tid til en kjapp matbit før det var tid for å prøve fiskelykken. Med nye fiskestenger og sluker var det som alltid spennende å se om fiken var i bettet? Og visst var den det! De tre jentene (som tydeligvis hadde fisket før!!) kunne etter noen tips fra lokalkjente dra opp hver sin fisk - både abbor og ørret!Fredagen ble rundet av med finnbiff, brus og sjokolade før det var tid for noen å krype i køya, mens andre var ute og satt garn.Lørdagen startet med egg og bacon, før det var tid for å sjekke garnene. Helgern er et vann som huser mye sik og noen riktige rugger av både ørret og abbor, så det er aldri godt å vite hva man får. De fire garnene gav 11 fisk, og det var ganske jevnt fordelt mellom abbor, sik og ørret.Selv værgudene var virkelig i godlynne, for det var ruskevære både torsdag og søndag. Fredagen og lørdagen var stille og solfylte, og det ble til og med tid til et bad mellom all fiskingen.Før avreise ble det lunsj med selvfanget ørret og ikke minst pølser!For oss i OFA var det en sann glede å ha med seg så flotte unger og foreldre på tur! 

Turene for 2018 er dessverre fullbooket, men det blir nye muligheter i 2019 - følg med på OFA's Facebooksider.


Til slutt er det bare å takke Molly, Emily, Sofie, Caroline, Lone og Niels for en flott tur! Håper å se dere i Marka snart igjen!


Rate this article:
Ingen rating
Kommentarer (0)Antall visninger (4795)

Av: Harald Oterholt

Kategorier: Forside - Banner

Tags:

Vennligst logg inn eller registrer for å legge til kommentarer.