Publisert den 17. september 2018

Markafersking med storfangst

Melia (8) trodde sluken hadde satt seg fast. Men så plasket det opp en diger ørret i enden av snøret.


Familien Sagen Turku fikk OFA-drahjelp til å våge seg på overnattingstur i Marka. Allerede første kveld i Nordmarka fikk teltdebutantene et minne for livet.


-  Dette er det morsomste jeg har vært med på, slo Melia fast før hun krøp inn i soveposen ved Helgeren sist helg.


Er dere en familie som alltid har hatt lyst på en fisketur med overnatting i skogen, men av en eller annen grunn aldri får gjennomført det? OFA ønsker å ta med nettopp dere på tur denne sommeren.


Slik lød utfordringen på OFAs Facebook-sider tidligere i år.  Det var mange som meldte interesse for en telt- og fisketur tilrettelagt av OFA. Familien fra Bærums Verk var en av to som ble trukket ut.

Fredag møtte Melia, lillesøster Ayla (4), mamma Martine Sagen og pappa Erkan Turku opp på OFA's anlegg i Sørkedalen. Etter en omvisning på anlegget, bar det inn til Helgeren i hjertet av Nordmarka.


- Vi har aldri vært på skikkelig telttur sammen før, kun overnattet i telt i hagen. Det er fint å få litt drahjelp. Jeg har vært litt engstelig for å dra på en slik tur i Marka, innrømmer Erkan. Han er fra Tyrkia og har ikke mye erfaring med hverken innlandsfiske eller teltliv i skogen.

Ved Helgeren fikk familien reise leir.  Allerede før middag ivret både små og store etter få prøve fiskelykken.

Pappa Erkan og Melia har tidligere fisket litt i Bærumsmarka, men har aldri prøvd seg med stang i Nordmarka.

OFA-frivillige sørget for at fiskestenger ble montert og trigget. Og allerede på andre kast fra land satt ørreten for mamma. Kort tid etterpå bet det på enda en prikkete fisk, mens Melia rakk å overliste to fine abborer før middag, som OFA-kokken serverte rett fra en villmarks-wok.

Det var etter maten at familiens ørretdrama  startet. De var ikke kommet mer enn to åretak ut på dorgeturen med OFAs båt, før en ivrig Melia slapp spinneren i vannet.

To nye åretak, og Melias stang bøyer seg.

- Jeg tror jeg har satt meg fast, sier hun.

Et øyeblikk senere plasker det en mørk skygge opp fra vannskorpen mellom båten og steinene på land.

- Jeg har fisk!

I løpet av noen kaotiske minutter blir hele familien involvert. Mamma forsøker å hjelpe Melia med å sveive inn. Men når fisken er like bak båten, forsøker den et utras og fiskestangen knekker midt på. Nå griper pappa nedre del og fortsetter å sveive inn, mens mamma Martine holder stangtuppen oppe. Melia og Ayla roper og ler.

Etter flere forsøk klarer Erkan så vidt å løfte den store fisken opp i båten.

- Hva gjør jeg nå? fortviler Martine, mens ørreten spenner muskler og kaster seg i været.

Til slutt banker hun løs på det store fiskehodet med en sluk boks. Med litt OFA-assistanse blir fisken avlivet.  Melia ler høyt når hun ser fangsten. Ørret en lang og slank, men veies inn rett under 1,5 kg.

- Slå den, mamma!

Nå er familien bitt av basillen. Resten av kvelden fiskes det intenst. Kvelden avsluttes med fersk ørret på bålet.

Neste dag er Melia først ute av teltet.

-Når kan vi begynne å fiske, spør hun selv om regnet høljer ned.

Senere på dagen klarner været over Nordmarka. Gjengen på Helgeren har dratt garn og fisket enda litt med.

- Bare ett kast til.

Tilbake i Sørkedalen er det en sliten med glad gjeng som kjører hjemover.

- Dette blir definitivt ikke siste gang vi drar på tur. Det var fint å få bekreftet at det ikke var noe å være redde for. En fantastisk opplevelse, sier Erkan.

OFAs frivillige er også takknemlige for å kunne være med på familiens ørreteventyr. Vi ses igjen i Marka!Rate this article:
Ingen rating
Kommentarer (0)Antall visninger (7730)

Av: Thomas Olsen

Kategorier: Forside - Banner

Tags:

Vennligst logg inn eller registrer for å legge til kommentarer.