Publisert den 16. april 2013

Gutta på tur

- Abborfest på pilkebursdag

Til tross for tåke, småregn og usikre værprognoser for søndagen var Daniel (8år) urokkelig – pilkebursdagen med de jevnaldrende vennene Eirik, Filip og Fredrik måtte gjennomføres som avtalt.  End of discussion! Med bilen full av isfiskeutstyr, ekstra klær, spade,ved, grillmat, drikke og «godis» ankom vi derfor Frognerseter’n kl 10 hvor vi ble møtt av Eirik med pappa. Fredrik og Filip med pappa var meldt ved Gratishaguen om ei ørlita stund. Med fullastet pulk bega vi oss i nypreppede(!) løyper i retning av vannet som Daniel hadde valgt ut for bursdagsfeiringen. Vel fremme ca 45minutter senere kunne vi konstatere at det var utmerkede forhold på vannet. Litt snø, null overvann og stålis tykkere enn spiralen på isborren. Guttene ble installert i hvert sitt hull bevæpnet med hver sin lille mormyskha agnet med to hvite maggot, og gitt noen korte instruksjoner (se utmerkede artikler av Stig Werner og Dag Øyvind Ingierd for mer om mormyskhafiske). Så var det bare å håpe på bitevillige abborer og kanskje også en og annen ørret i stekefiskklassen.

Bursdagsbarnet med myskhaørret: 350gr/33cm

Til tross for personlig utstedt fangstgaranti var det ingen fisk å kjenne i de første hullene. Etter initiativ fra Eirk’s pappa flyttet vi oss derfor snart til motsatt side av vika. Og der traff jammen guttene på abborstimen. Gjett om guttene var på hugget nå. De fant ut at det mest effektive var at de satt i samme hull med hver sin myskha  og fisket annenhver gang mens vi voksne skiftet maggot. I løpet av den nærmeste halvtimen landet de ca 30 abborer. Abboren fortsatte heldigvis å bite den nærmeste timen, så når Filip og Fredrik ankom rakk de knapt å få mormyskhaene sine ned i hullet før det nappet og de elegant dro opp sine første fisker. Nedless to say, så var støtteapparatet fullt sysselsatt med å skifte maggot til guttene, noe vi selvsagt gjorde med den største glede. Som ekstra bonus var det plutselig to ørreter i fin kondisjon som fant ut at det var lunchtid , så da var både store og små mer enn tilfreds og vi kjente at det var tid for lunch for egen del også. Bålet ble tent og vi koste oss med pølser, biffburgere, fiskeburgere og både varmt og kaldt drikke. Tid til frilek i snøen ble det også for guttene.

Fra venstre mot høyre: De glade fiskerne Fredrik, Filip, Eirik og Daniel med dagens fangst

Gode og mette og vel fornøyde var det igjen duket for en liten fiskeøkt. Selv om abborene ikke bet like villige som på formiddagen var det langt fra svart hav. I forbindelse med avsluttende fotoseanse, inklusive «lagbilde», viste guttenes egen opptelling mer enn 80(!) abbor i tillegg til de to nevnte ørretene.

Vinterørret i fin kondisjon

Ikke verst farge på kjøttet heller og merk Fruens matchende neglelakk….

Når vi i tillegg rakk hjem før regnet nådde Oslo var vi alle enige om at dette hadde vært en utmerket bursdag. Sprøstekt og kortreist  abbor til søndagsmiddag er heller ikke å forakte (se Dag Ø Ingierds artikkel for tips om filetering og tilberedning av abbor).

Alle gutta – takk for turen. Daniel med opphav ser allerede fram til nye fisketurer i løpet av våren. Takk også til alle vårskiløpere som tok seg tid til en hyggelig prat med oss i løpet av dagen. Guttene satte pris på de mange oppmuntrende kommentarene. Husk nå å gjøre som flere av dere lovet – gå inn på www.ofa.no, kjøp sesongkort for 2013 og ta med familie og venner på fisketur. YR melder blågrader på morgenkvisten kommende helg, så benytt derfor tiden før hage, fotballturneringer og andre konkurrerende aktiviteter legger beslag på helgene. Skitt fiske!

Stekfisker’n

 

Kommentarer (0)Antall visninger (5539)

Forfatter: stekfiskern

Kategorier: Artikler

Nøkkelord:

Vennligst logg inn eller registrer for å legge til kommentarer.

Arkiv