Publisert den 30. mai 2013

Sesongen så langt.

Treg tørrfluestart.

Det skulle vise seg at sesongen startet sent i år. 05. Mai hadde isen gått i Østmarka og det ble årets første bomtur. I følge loggboken klekket det fjærmygg, men alt vi så var 1-2 vak.

 06. Mai Gikk turen til Svartkulp. Vannet er kanskje mest kjent for nakene badeentusiaster, men siden isen delvis hadde gått var jeg nødt til å prøve meg. Fant en vakende fisk, men kastet skremte fisken. Orket ikke være der lenge, fant nemlig ut at det trolig var et nakentreff for menn i 60-årene i nordenden av vannet.

Etter noen bomturer lurte vi med oss Jon-Erlend Sundnes ut i marka. Vi hadde strålende sol og lite vind. I våre øyne gode forhold for en varm klekkedag, men det eneste vi fikk fanget (utenom en liten ørret på 150 g) var noen bilder av Marginata.

Seks bomturer senere (ja, det var en elendig start!!) fikk vi får første opptur i marka. Kristoffer landet sin første markaørret for sesongen, og dagen etter hadde jeg en vanvittig flott dag sentralt i Nordmarka.

Jeg landet en ørret på 400g, og mistet en som jeg er sikker på var 500++. Utrolig bittert, men samtidig utrolig deilig å komme i gang med sesongen!

27. Mai hadde jeg en fin kveld ved et vann i nærheten av der jeg bor. Man trygt si at ørreten hadde festmåltid. Flaggermusen «træsha» festen utover kvelden med å glefse i seg alt som var av mygg, dessuten var det nesten umulig å kaste når flaggermusene gikk etter fluen min. Ganske spesielt. Jeg var uansett fornøyd med 2 flotte ørret i håven.Man kan trygt si at Mai har vært elendig for de fleste i marka – i alle fall for de som fisker tørt. De siste dagene har det kommet seg veldig. Det er nå det virkelig smeller!

Lasse fra Dorgerundt.com

Kommentarer (0)Antall visninger (7246)

Forfatter: Lasse Michelsen

Kategorier: Fluefiske, Litt av hvert, Forside - Rubrikker

Nøkkelord:

Vennligst logg inn eller registrer for å legge til kommentarer.

Arkiv