Publisert den 2. juni 2013

Ny pers!

Nordmarka leverer varene!

Etter en treg tørfluestart har det endelig startet i marka. De siste to dagene har det virkelig vært bra forhold! Leptophlebia vespertina klekker i bra antall, og pen fisk er oppe og vaker - iallfall hvis man er på rett sted. Fredag var Bergenser'n og jeg ute med Harald Oterholt. Det skulle vise seg å bli den første dagen med en flott lepto-klekking. Harald var den eneste som klarte lure ørreten.

Med flust av "takes" og frustrasjon bygd opp over lang tid, var jeg nødt til å stikke opp i marka igjen dagen etter.  Etter en liten titt ut av vinduet hadde jeg en anelse om at forholdene var perfekte - klam og fuktig luft, lite vind og lavt skydekke med brudd til solen av og til. Med andre ord: perfekte klekkeforhold!!

Etter 2-3 timer på sykkelen var jeg klar for litt fiskeaction. Et lite regnskyll dusket over vannet idet jeg kom. I samme øyeblikk som det stoppet, poppet vespertinaen opp, og ørreten fulgte etter. Jeg kastet på en black gnat på 5x spissen, og fant en steady vakende fisk inne i en liten myrvik. Det var ikke mer enn ett kast som skulle til før ørreten tok flua. En 700-grammer.


 Før jeg rakk å ta inn over meg gleden av å ha landet en megapen ørret, vaket det jaggu en fisk til ikke langt unna. Med head and tail som ikke lignet på noe annet enn en gris! Fluen ble fort presentert etter beste evne, og ikke lenge etter vaket den like pent på min flue. Etter en verdig kamp konstaterte jeg at grisen veide 1250g. Ny markapers! Håper ingen var i nærheten, jubelropene kunne fort forveksles med parringslyder fra jungelen. Men det dreit jeg i der og da. 
   

Nå skal resten av sesongen nytes, ikke stresses. Som regel er fiske frustrerende og vanskelig, men når det først klikker er det helt magisk, og i dag var det magisk.

Lasse fra dorgerundt.com

Kommentarer (0)Antall visninger (8766)

Forfatter: Lasse Michelsen

Kategorier: Fluefiske, Litt av hvert, Forside - Rubrikker

Nøkkelord:

Vennligst logg inn eller registrer for å legge til kommentarer.

Arkiv