Publisert den 23. juli 2015

Krepsing 2015

Det selges døgnkort for kreps på OFA-Kultiveringsanlegget i Sørkedalen fra en uke før sesongstart (fra torsdag 30.07.).

Sesong/priser: Krepsesesongen starter 6.8. kl. 18. For Børtervann og Mosjøen (Rausjømarka) varer sesongen ut august. Det selges kun 100 døgnkort til Børtervann og 50 til Mosjøen. Kortene fordeles så godt det lar seg gjøre utover sesongen og på plassene i vannet. Kortene for Rausjømarka koster 250 kr stk. De siste årene har trykket roet seg ned mye her ute, og i fjor leverte alle inn fangstrapport (!), så vi satser på å kunne tilby kort til dem som møter opp på døra. Om man i tillegg er litt fleksibel på datoer/plasser, så er det gode sjanser.

For Dikemarkvannene varer sesongen i første omgang i 2 uker. Dersom fangstene er gode, forlenges sesongen også her ut hele august. Alle OFAs krepsekort (med unntak av kortene til Børtervann og Mosjøen) koster; Voksen kr 150 og barn (8-16 år) kr 50. Vi kan også tilby noen slike kort til Steinbruvann, Fri-Elvåga og Nøklevann for de som er interessert, men der er fangstene små.

Etter klorutslippet har OFA fanget kreps i Maridalsvannet og satt ut i Akerselva hver sommer. Disse har nå fått formert seg i elva i 3 sesonger og sikret rekrutteringen med mye ungkreps. Det har også vandret ned en del voksen kreps naturlig via demningen. Vi har undersøkt tilstanden i den øvre delen av elva i sommer, og det er nok kreps over minstemålet der til å åpne for litt krepsing. Tettheten er fortsatt ikke i nærheten av hva det var tidligere, men det er nok til at det beste vernet er å gi lovlig tilgang til å benytte ressursen. Sesonglengden her avhenger av fangstene og hvor stor etterspørselen blir. Kortene blir fordelt litt utover sesongen. Samme priser som i Dikemarkvannene.

Husk minstemålet på 9,5cm, målt fra tupp av pannehorn til ytre kant av midtre haleflipp.

Det er veldig hektisk på anlegget ifbm. ombyggingen, så vi gjør det enklest mulig med krepsekortene i år. De som vil kjøpe kort må møte opp på anlegget i arbeidstid. Evt. senere på dagen etter avtale.

I år kan man betale på anlegget med bankkort.

Kommentarer (0)Antall visninger (16827)

Forfatter: Dag Øivind Ingierd

Kategorier: Forside - Rubrikker, Artikler

Nøkkelord:

 

Vennligst logg inn eller registrer for å legge til kommentarer.

Arkiv