Publisert den 17. september 2013

Høst i marka

Fluefiske sent på sesongen.

Endelig tilbake i Nordmarka etter en fiskesommer i andre landsdeler peste vi innover på sykkelsetet på jakt etter vakende ørret.

I et myrtjern som har gitt oss stor fisk tidligere vaket det bra, og vi var kjapp med å fordele hvem som skulle fiske på hvilken fisk. For når det vaker så fisker man, venting blir det nok av ellers. Fisk etter fisk gikk i håven, men nå var det bare smått her! Det er vel sånn det er med små myrtjern uten gytebekker, variabelt fra år til år. Noen av småfiskene ble kakket med påfølgende debatt om dette var god forvaltning for å få opp snittet i vannet igjen. Deretter røsket vi opp kartboken for så å kratte oss til et vann vi ikke hadde vært ved før. I det nye vannet var det sparsomt med vak, men en selvbundet daddy med altfor mye hackle (kred Andreas Lium, vakmag) lurte 3 ørreter fra 450-600 gram like utenfor myrkantene. Det var fascinerende hvor ulike disse så ut, den ene gyllen med nesten lillaskjær, mens størstemann som hadde begynt å få krok på haken var en mørk torpedo.

Det er noe eget å være tilbake i Oslomarka igjen (også for en ekte bergenser). Og det deiligste med høsten er at høstfisket er i gang!

Hilsen oss i  Dorgerundt.

Kommentarer (0)Antall visninger (8213)

Forfatter: Lasse Michelsen

Kategorier: Fluefiske, Litt av hvert, Forside - Rubrikker

Nøkkelord:

Vennligst logg inn eller registrer for å legge til kommentarer.

Arkiv