Publisert den 23. oktober 2013

Pølser, kaffe og ørret.

Høstfiske i rikitg rekkefølge.

Det nærmer seg slutten, men vi i Dorge rundt gir oss nok ikke før isen har kommet. De fleste som er interessert i friluftsliv har nok for lengst gått over til å jakte, men det mange glemmer er at tørrfluelivet kan være like godt sent på sesongen som på vårparten, om ikke bedre hvis du har gode forhold.

Ørreten er lite sær på maten. Klekker det mygg er den fort oppe i overflaten og forsyner seg. Vinduet for vakende ørret blir selvfølgelig relativt kort siden dagene blir kortere, men det er nettopp i dette vinduet du kan oppleve godt fiske. Mens man venter er det bare å slappe av ved bålet og fortelle røverhistorier fra tidligere fisketurer.

Ørreten gyter, eller har gytt på denne tiden av året, derfor risikerer man å treffe uvanlig bitevillige hunnørreter. Nærmere slips kommer man ikke. Det beste er å få de fort i håven for så å sette de skånsomt tilbake. Når de er så tynne etter gyting er det ingen poeng i å spise fisken.

Sesongen er ikke over, men man må treffe på riktige forhold – sol og vindstille dager. Målet er ørret på tørt helt frem til isen kommer!

Hilsen oss i Dorgerundt.

Kommentarer (0)Antall visninger (7144)

Forfatter: Lasse Michelsen

Kategorier: Fluefiske, Litt av hvert, Forside - Rubrikker

Nøkkelord:

Vennligst logg inn eller registrer for å legge til kommentarer.

Arkiv