Publisert den 19. juni 2014

Fiskeforbud i Akerselva

Det hopper og spretter i Akerselva, noe som vandrere langs Akerselva vet å sette pris på.  Gradvis kommer livet tilbake i elva, både innsekter og fisk.

Det er veldig hyggelig å få meldinger fra folk langs elva som rapporterer om at de ser fisk og at elva begynner å leve igjen eter klorutslippet i 2011 sier Bjørn Torp, daglig leder i Oslomarkas Fiskeadministrasjon (OFA).

Men dessverre er nok ikke alle meldingene vi får inn til oss like hyggelige.  Vi får stadig tilbakemelding om folk som fisker i elva og som tror dette er lov.  Noen av fiskerne er tilreisende som forsøker å sikre seg en middag og som naturlig nok ikke kjenner forbudet, mens andre er lokale folk som burde vite bedre, sier Torp.

Da livet i elva fortsatt er i en etableringsfase mener vi det er på tide å gå bredere ut i media med informasjon om fiske- og krepseforbudet i Akerselva slik at flest mulig blir informert.

 

Fiske- og krepsebestanden i Akerselva ble hardt rammet etter klorutslippet i 2011 og bestandene har derfor behov for å reetableres. Som følge av utslippet ble fisket i Akerselva stengt av miljødirektoratet i 2011.  Oslo kommune og OFA har i samråd nedlagt krepseforbud.

Torp presiserer viktigheten av å gi både fisk og kreps en sjanse til å etablere seg i denne viktige fasen av gjenoppbyggingen av elva.  Fisken må få gyte minst en gang før det startes opp fiske.  Krepsen trenger lengre til da den først blir kjønnsmoden rundt 7 år gammel.

I første omgang gjelder fiske- og krepseforbudet frem til 31.12.2016.

 

Det hadde jo vært fint om vi sammen kunne forsøke å ta et ansvar for at livet i Akerselva kommer tilbake avslutter Torp, som oppfordrer til en felles dugnad.

 

Kontaktperson

Daglig leder Bjørn Torp

Oslomarkas Fiskeadministrasjon (OFA)

Telefon 928 99 135

bjorn@ofa.no 

Kommentarer (0)Antall visninger (4116)

Forfatter: Magnus Nilsson

Kategorier: Nyheter fra administrasjonen

Nøkkelord:

 

Vennligst logg inn eller registrer for å legge til kommentarer.

Arkiv