Publisert den 22. oktober 2014

Stamfiske laks

Mandag 20.10.14 ble det strøket laks i Sandvikselva. Som med sjøørret, så får OFA rogn herfra for å bygge opp bestanden i Akerselva etter klorutslippet.

Det har gått opp mye mellomstor og stor laks i Sandvika nå i høst. Dessverre kom de fleste så sent at fiskesesongen var over. Hamang klekkeri fylte først opp sine renner, deretter fikk OFA stryke overskuddsfisken. Dermed ble det ca. 120.000 lakserogn til settefiskanlegget vårt i Sørkedalen. Nå er klekkeriet helt fullt. Kvaliteten på rogna er perfekt. Stor takk til Hamang Klekkeri v/Morten Merkesdal og Vestre Bærum Sportsfiskere! Det er lagt ned utrolig mye, frivillig innsats for å få til dette. I høst er også vanntemperaturen på klekkeriet gunstig, så dette ligger an til å bli veldig bra.

Det var mange laks fra 4 til 8 kilo. Den største ble kontrollveid til 10 kg nå i full gytedrakt, den var neppe ett gram under 12 på sitt beste i sommer.

 

Det står riktignok noen få gytelaks i Akerselva i høst. Men det er ikke nok rogn der til å høste av til klekkeriet, så de skal få gyte i fred. Stort sett er dette kun naturlig spredning av fisk fra naboelvene. Det er så mye fisk i Sandvika nå at spredningen egentlig burde ha vært en god del større. Vi får håpe at det kommer opp noen flere med denne lokkeflommen. Først til neste år forventer vi å se litt oppgang fra yngelen som ble satt ut etter klorutslippet.

Hjelp til med å passe på at det ikke tyvfiskes i Akerselva, spesielt ved Øvre Foss og laksetrappen nå.

Kommentarer (0)Antall visninger (7368)

Forfatter: Dag Øivind Ingierd

Kategorier: Akerselva, Forside - Rubrikker

Nøkkelord:

Vennligst logg inn eller registrer for å legge til kommentarer.

Arkiv