Publisert den 22. april 2016

Isstatus i Nordmarka

Flere fiskbare vann

Langvann


Det våres så smått også i høyden i marka. Det går rykter om flere isfrie vann sentralt i marka (uten at jeg har vært forbi der selv), og blandt annent Åklungene skal være fiskbare. I området rundt Kikut ligger det is på begge Fyllingene og Bjørnsjøen, men det er nok ikke mange dagene før det er isfritt også her. De mindre vannene kommer som regel en uke senere, men dette er avhengig av solforhold og vanngjennomstrømning. Noen småvann er helt islagte og isen har knapt sluppet langs land, mens andre tjern som for eksempel Anderstjerna er i ferd med å miste isen i disse dager.

Det er fremdeles under 0 om natten litt oppe i høyden, og med fortsatt klarvær må sola og vinden gjøre en ekstra innsats på dagen.Elvann


Noen vann går isen ekstra tidlig, og i år er intet unntak: På Langvann (Nordmarka NØ) gikk isen i går. Vannet er sterkt nedtappet, og dette bidrar nok til den tidlige isgangen. Det ligger riktignok litt is igjen i sør-enden, men det er mer enn nok åpent vann. Elvannet er rett rundt hjørnet, der er det ca. 50% isfritt.

I følge lokale eksperter skal isen på Trehørningen gå nøyaktig 8 dager etter Langvann, så da skal det vel være isfritt også her neste helg. 


Trehørningen

Jeg pleier å basere meg på sesongstart 1/5, og i år ser det ut til at det holder stikk!


Bare å komme seg ut og fiske denne helgen! Husk fiskekort!Kommentarer (0)Antall visninger (5105)

Forfatter: Harald Oterholt

Kategorier: Forside - Banner

Nøkkelord:

Vennligst logg inn eller registrer for å legge til kommentarer.

Arkiv