Publisert den 3. mai 2016

«Vår»fiske i Østmarka.

Lørdag 30. april så i utgangspunktet ikke ut som en ideell fiskedag – Gislefoss hadde spådd 30-40mm nedbør, det var ikke mer enn 2 grader i lufta og det hadde snødd flere steder på Østlandet dagen før. Dørstokkmila var lang denne dagen. Etter en indre debatt ved frokostbordet ble det likevel bestemt at jeg skulle ut en tur, om ikke annet for å få litt frisk luft og se på snøen. Som sagt så gjort. Kort tid etter parkerte jeg ved Losby, og syklet innover i striregnet. Det lå godt med snø på skogsbilveien. Parkerte etter hvert sykkelen og tuslet innover i skogen – jeg var allerede gjennomvåt av alt regnet som på merkelig vis alltid finner vei gjennom Gore-Texjakker og bukser, samme hvor vanntett det er.

Det var virkelig dårlig vær denne dagen, så trua var helt på bånn. Jeg tok dette kun som en karakterbyggende tur. Gleden var derfor relativt enorm da jeg kom frem til vannet og det første som åpenbarte seg var et vak! Og så et til, og så enda et!


Med skjelvende fingre fikk jeg satt på en palmermygg på fortommen, og etter litt sniking på myra la jeg ut et kort kast. Etter få sekunder tok en finfin ørret tørrflua, og etter en kort kamp fikk den friheten tilbake. Neste fisk vaket fortsatt og etter ytterligere noen minutter kom enda en fin fisk på land, for deretter å bli sluppet ut igjen.

Jeg holdt faktisk ut i striregnet i fem timer, men da jeg ikke lengre klarte å kaste og bommet på tilslaget på to fisk grunnet iskalde hender og ukontrollert skjelving tok jeg turen hjemover. Så kald har jeg ikke vært på lenge, men det var så absolutt verdt det likevel. Snø + mygg = sant. Og det var karakterbyggende. 

(Red: Nå er det spådd varmere vær, og det kan bli knall forhold til helgen )

Kommentarer (0)Antall visninger (4294)

Forfatter: Sigurd Olsson

Kategorier: Artikler

Nøkkelord:

Vennligst logg inn eller registrer for å legge til kommentarer.

Arkiv