Publisert den 12. mai 2016

Sesongåpning i Nordmarka

Fra de første rapportene om isfrie vann i marka, gledet jeg meg stort til langhelg i skogen. Liner var smurt og flueboksene var oppgradert og rydda, fortommer og spissmaterialer nyinnkjøpt.

Torsdag morgen lista jeg meg ut av hytta før unger og fruen hadde våknet, og gikk ned til et av småvanna rundt hytta. Her så jeg noen spredte vak her og der, men noe steady vaking var det ikke. Satt på en libellenymfe og kastet i retning jeg hadde sett noen vak og pang der satt første fisk for sesongen. Stor var den ikke, men det betyr lite på de første turene. Marka sesongen hadde endelig startet. Like etter kom vinden som den gjorde hver dag hele langhelgen.

På kvelden torsdag kastet jeg meg i bellybåten på Langvann og fikk jeg en ørret på 300 gram og hadde flere lugg i flua(libellenymfe). Dette ga såpass håp at jeg sto gry tidlig opp fredag for å få med meg morgenfiske, før vinden kom krypende. Jeg kjørte en rigg med to buzzere og fikk en ørret, abbor og røye før vinden kom og fiske ble tregt og jeg var iskald.

 

Fredag og lørdag fartet jeg rundt med fiskestang langs Langvann, Elvann og Øvre Øyvann. Det var flere campere ute, alle rapporterte om lite eller ingen fisk.

Lørdagskvelden ble tilbrakt på Langvann. Her var det tregere enn fredagen, men fikk en grei ørret. Her så jeg også sesongens første flyvemaur uten at det var noe mer fart i fisken av den grunn.

Søndag tilbragte jeg sammen med gamle og nye bekjentskaper i et lite vann lenger inn i skogen. Her var det som andre steder svært begrenset med vak, men bror klarte å lure en feit en på maur.

Kort oppsummert, isen har gått på mange vann nå, fisket er fortsatt tregt, vannet kaldt, vinden blåser for mye og det er for det meste mygg det går i enda. Det er vel ingen overraskelse for noen, men har du tålmodighet er det muligheter for fisk. Nå skal det være varmt enda noen dager og da blir det nok mer fart i insektlivet og fisken. Kanskje de første marginataene kommer snart. Jeg gleder med til de neste måndene.. 

 

Nå er det bare å kjøpe fiskekort og komme seg ut!

Kommentarer (0)Antall visninger (4356)

Forfatter: jon erlend

Kategorier: Artikler

Nøkkelord:

Vennligst logg inn eller registrer for å legge til kommentarer.

Arkiv