Publisert den 18. mai 2016

Ukas tips

Uke 20, kartblad 9

Sørøst i Nordmarka ligger et godt knippe vann, tjern og putter som i andre halvdel av mai er i siget og der man kan gjøre gode ørretfangster. Med utgangspunkt fra Movann togstasjon er mulighetene mange.

 

Kartblad 9 i fiskekartboka til OFA er overfylt av spennende vann, tjern og små putter. I de fleste av disse finnes fine ørretbestander med fisk opp mot trekvart kilo. Enkelte langt større finnes også, selv om snittstørrelsen nok ligger et sted mellom 3 og 4 hekto.

 

Av de større vanna kan Kalvsjøen og Store Gørja anbefales. På denne tiden er det gode sjanser for fine ørretfangster. Særlig er et kveldsfiske fra området rundt demningen nord i Kalvsjøen og strandlinjen langs sørsiden i Store Gørja gode kasteplasser der ørreten kommer inn om kvelden.

 

Av vann av tjerns størrelse kan Auretjerna og Manntjern anbefales. Førstnevnte er gode fluevann, mens Manntjern egner seg best for mark, sluk og spinner. I disse tjerna er ørreten gjerne i aktivitet fra formiddagen av og et godt stykke ut i kveldingen.

 

Ønsker du et smygfiske i de mange mindre puttene som finnes, så er det fin fisk å finne i Damputten, Masteputten, Vestre Liggertjern og Fallgardsputten. En og annen real overraskelse går også helt sikkert i noen av disse.

 

Har du ennå ikke fått fisk, så legg turen innom Finntjern eller Holmetjernsvassdraget lenger øst. Der er det nok av fisk, og den er som regel bitevillig.

God tur og skitt fiske!

Fiskehilsen

Stig Werner

Kommentarer (0)Antall visninger (7012)

Vennligst logg inn eller registrer for å legge til kommentarer.

Arkiv