Publisert den 23. mai 2016

Våt helg

Med helgen kom skyer, vind og regn. Det forandret både fiskeforholdene, min egen timeplan og hva man kunne forvente av fangst. Redningen ble en impulsiv morgenøkt.


Lørdagsværet startet bedre enn varslet og forventet, selv om det ikke er noen stor overraskelse at værmeldingen ikke stemmer overens med det man ser utenfor vinduet. Ute var det gode tilløp til sol og det var minimalt med bevegelse i løvtrærne. Raskt ble det levert inn en søknad om en ettermiddagstur og den ble etter noe tid innvilget. Klokka 5 om ettermiddagen dro nabo Bård og jeg av sted til et vann som pleier å være i siget på denne tiden. Jo nærmere vi kom vannet, jo mørkere ble himmelen. Sola og den minimale vinden tidligere på dagen var nå kun fagre minner. Ute på vannet fløy brisen rundt og laget kruseduller som slett ikke var gunstige for tjernets ellers vakvillige ørreter. Snart begynte også regnet å sile ned.

Vi fikk et par steikefisker hver, men føret var trått og det var et lørdagsvær som innbød mer til hyggelig samvær med en ølboks innendørs enn til et fiske med en gjennombløt markboks utendørs. Klokka ni var vi hjemme igjen.

Morgenen etter var det fortsatt grått, men det regnet ikke. Før resten av huset våknet hadde jeg tatt rennefart og så meg ikke tilbake før jeg varm og forventningsfull stod fiskeklar ved et annet tjern med varierte og spennende bredder, og der det vaket en og annen frokostjaktende ørret.

 

Enkelte insekter svimet rundt, og noen landet også på den forholdsvis rolige vannoverflaten. De ble raskt ryddet unna av noe som så ut til å være fine fisker.

 

Det tok ikke alt for mange kastene før en av disse vakfiskene valgte frokosten jeg hadde å tilby – en buktende markagnet krok. En flott trekvart kilos ørret lå snart på myra og poserte.

En halv time senere var ytterligere to fine fisker på land, og det var tid for å komme seg hjem for selv å innta frokost. Den frokosten bestod av nyfisket sprøstekt ørret med tilbehør. Nok til hele familien.

 

Det finnes verre råvarer å starte dagen med. Prøv sjøl.

Fiskehilsen

Stig Werner


Kommentarer (0)Antall visninger (4283)

Vennligst logg inn eller registrer for å legge til kommentarer.

Arkiv