Publisert den 23. mai 2016

Ukas tips

Uke 21, marginatafiske

I siste halvdel av mai begynner de første individene av døgnflua L. marginata å dukke opp, den store myrdøgnflua som de fleste ørreter gjerne gaper over om de får sjansen.

De nærmeste ukene er prime time for fluefiske i marka. Først ute av insektene som kan forårsake både bitevillig, men også noe selektiv ørret, er klekkingene av den store myrdøgnflua. Disse klekkingene er vanligvis noe spredt og som regel langt fra så intense som når lillebroren den lille myrdøgnflua klekker. Men dens størrelse gjør at den lokker villige og sultne ørreter opp i vakmodus.

 

Har man i uka fremover en mørk døgnflueimitasjon tilgjengelig i flueboksen, kan det være gode sjanser for stram line og godt med action. Klekkingene foregår som regel spredt ut over formiddagen og ettermiddagen, og mindre viker og små knekker i vannet kan være fine steder å forsøke. Litt fuktig vær kan være gode perioder.

Har man ikke flueutstyr, kan man forsøke seg med haspelutstyr med flue og dupp, eventuelt en liten Black fury spinner som sveives inn rett under overflaten.

 

Så alle flueentusiaster, nå er det på tide å få fluene av bindestikka og komme seg ut for å delta på årets første gylne happening.

 

Fiskehilsen

Stig Werner


Kommentarer (0)Antall visninger (5450)

Vennligst logg inn eller registrer for å legge til kommentarer.

Arkiv