Publisert den 30. mai 2016

Ukas tips

uke 22, vespertinafiske

Insektlivet er stadig på oppadgående, og nå er tiden for en av de store fluehappeningene i marka. Er du fluefrelst og klar for action bør du denne uka komme deg ut for å fiske etter vakende ørret og røye.

Siste del av mai og første del av juni er som regel tiden da de største klekkingene av den lille myrdøgnflua (Leptophlebia vespertina) foregår.

I motsetning til storebroren, den store myrdøgnflua, er dette ei døgnflue som kan klekke og opptre i store mengder.

Navnet kan være noe misvisende ettersom myrdøgnflua finnes i nesten alle skogsvann og ikke bare i de typiske myrtjerna. Uansett, er du på rett sted til rett tid kan vannoverflaten være bortimot teppebelagt med klekkende døgnfluer. Slike intensive klekkinger lokker mye fisk opp i overflaten, og det kan være hektisk vakaktivitet mens det pågår. Utfordringen er å få fisken til å velge akkurat din flue blant alle de andre ekte insektene på vannet. Noen ørsmå bevegelser på flua kan være det lille som skal til, eller at man forutser en vakende ørrets retning og legger flua plassert foran ørreten.

 

Eksempler på gode vann som er kjent for sine klekkinger, og som er mye besøkte i denne perioden, er Rottungen, Store Gørja, Elvann og Langvann. I Rottungen og Store Gørja fisker man etter ørret, mens man i de to sistnevnte hovedsakelig jakter på vakende røye, en ellers svært sjelden begivenhet på sommerstid i marka.

Det finnes nok av gode vespertina vann, så for den som ønsker å være mer alene og ikke vil klumpe seg sammen med andre ved ovennevnte vann, så er det fortsatt gode muligheter for fine fangster.

Grip denne sjansen med muligheter for både ørret og røye på land.

Ut og fisk!

Fiskehilsen

Stig Werner


Kommentarer (0)Antall visninger (4005)

Vennligst logg inn eller registrer for å legge til kommentarer.

Arkiv