Publisert den 6. juni 2016

Ukas tips

Uke 23, flyvemaur

Forrige uke kom varmen, og i løpet av det neste døgnet startet de første svermingene av flyvemaur. Varmen ser ut til å holde seg, så ytterligere maur vil ta til vingene denne uka.

Maur er i utgangspunktet et kryp med et godt fotfeste på landjorda, men en gang i løpet av sesongen så tar utvalgte individer til vingene for å utforske verden.

Det er godt nytt for sulten ørret, for ettersom flyvemaurene ikke er spesielt gode flyvere, og mange rene kamikazepiloter, vil atskillige krasjlande i åpent vann der glupsk ørret venter.

Først ut av maurene er ofte den digre stokkmauren. Dette er en virkelig godbit for en ørret, som gjerne går i vakmodus og snapper de individene som lander i vannet. Og det kan være stor ørret som takker ja til en slik solid og enkel matbit.

 

Stokkmaursverminger er imidlertid sjelden særlig intense der masse maur flyr tett rundt. Det er stort sett en og annen her og der som kan gi spredt vakaktivitet.

For den som ikke fisker med flue, gir det den fordelen at ørreten ikke blir totalt opphengt i denne dietten, men er også mottakelig for annen føde. Og ettersom det gjerne kan være stor ørret som er oppe og vaker, og dermed avslører sin tilstedeværelse, er det mulig også for alle andre å dra nytte av flyvemaurenes svermerier nå fremover.

Så ser du et par stokkmaur som svimer rundt i hagen eller andre steder denne uka, vil det ofte være en god indikasjon på at det kan være stor ørret som vaker i et vann nær deg.

Ut og fisk!

Fiskehilsen

Stig Werner


Kommentarer (0)Antall visninger (4284)

Vennligst logg inn eller registrer for å legge til kommentarer.

Arkiv