Publisert den 13. juni 2016

Med fiskestang på Krokskogen / Lommedalen i juni måned

Med utgangspunkt fra By i Lommedalen er det flere vann og tjern innen rimelig grei rekkevidde, mange av dem huser gode bestander av både ørret og abbor.
Sykkel er et godt fremkomstmiddel da dag Løvenskiolds skogsbilveier svinger seg innover Krokskogen. Er man på jakt etter matfisk er nok de større vannene å foretrekke. Småvatna, Byvann og Trehørningen ligger som perler på en snor langs skogsbilveien innover. Noen oppoverbakker må forseres, men bare etter 4-5 kilometer ankommer man Småvatna som det første i rekken av de 3 store vannene.


Veisiden av vannene er selvfølgelig lettest tilgjengelig for fiske, men fisken velger ofte de litt mer kronglete plassene som spise- og oppholdsplass.
Dette kan gjøre spesielt fluefiske litt utfordrende og spennende.
Både fluefiske, sluk og markfiske fungerer godt i disse vannene. Ørretene i  Lommedalen «Lommedalsstammen» er ikke kjent for å være av de største ørretene man finner i marka rundt Oslo, men matfiskkvaliteten er det ingenting å si på. Ørretene fra de største vannene er gjerne lysrød i kjøttet og i god kondisjon.

Insektlivet har så langt i år vært litt beskjedent. Noen døgnfluer og flygemaur har det vært, men ingen enorme klekkinger. Fisken spiser jevnt og trutt og har rettet blikket mot overflaten.
Serveres en maurimitasjon er sjansen god for å kunne lykkes hvis ørreten vaker innenfor kastehold.

Husk restriksjonene som gjelder for drikkevannskildene Småvatna, Byvann og Trehørningen.

*Drikkevannsrestriksjoner; tillatt å fiske fra land og is. Det er ikke tillatt å bade eller bruke båt, og telt må ikke være nærmere vannet enn 100m.

For vann og bestandsoversikt kan man bruke OFA sin fiskevannoversikt på adressen http://ofa.no/FiskeiMarka.aspx ,  eller gå til innkjøp av kartboken.

Skitt fiske.

Kommentarer (0)Antall visninger (7193)

Forfatter: Magnus Nilsson

Kategorier: Artikler

Nøkkelord:

Vennligst logg inn eller registrer for å legge til kommentarer.

Arkiv