Publisert den 13. juni 2016

Ukas tips

Uke 24, vulgatafiske

Fluefiskets formel 1 har allerede så vidt startet, og vil øke på nå utover uka.

Det er tid for vulgatafiske.


Ephemera vulgata, eller bare vulgata som den gjerne kalles, er realt store døgnfluer som ørreten elsker. Når disse klekker utover i juni lokker de kilosfisker opp til overflaten, og gjerne helt inn til land, som ingen andre insekt klarer.

Varme dager etter regnvær setter gjerne de store klekkingene i gang. Er man heldig kan man oppleve svermer av døgnfluer som danser mot himmelen. Når dansen er over havner imidlertid mange i vannet der storfisken venter på saftige godbiter.

 

Man trenger ikke å være en god fluefisker for å kroke en stor ørret på en vulgataimitasjon. Det holder ofte å se seg ut en fisk som vaker nær land for så å få lagt et brukbart kast ut til vakområdet. Så gjelder det å være tålmodig og på alerten for brått kan vannoverflaten knuses og en sværing gape over flua. Da har man noen artig og ikke minst spennende minutter i vente.

Har man ikke, eller ikke ønsker å fiske med flueutstyr, så er det mulig å benytte seg av duppfiske med fluefortom.

Med en vulgataimitasjon i en fortom etter en fluedupp eller som opphenger foran duppen, som sakte sveives inn over vak, så er det gode muligheter for at også denne metoden gir fangst.

Eksempler på gode vulgatavann kan være Måsjøene, Nordvann, Store Gørja, Sandungene og Store Daltjuven. Det finnes også mange andre.

Utnytt kommende dager, så ut og fisk!

Fiskehilsen

Stig Werner

Kommentarer (0)Antall visninger (5347)

Vennligst logg inn eller registrer for å legge til kommentarer.

Arkiv