Publisert den 20. juni 2016

Ukas tips

Uke 25, Nordmarka nord

Ønsker du å holde på det ofte gode forsommerfisket bør Nordmarka nord nå være et prioritert område.

Her finnes mange flotte fiskevann med fin ørret.

I Nordmarka nord har vann og tjern nå en temperatur som gagner fisken og insektlivet. Det blir nesten ikke mørkt og ørret og abbor biter gjerne til alle døgnets tider. Den greieste veien inn i området er fra Stryken togstasjon, hvor du parkerer bilen. Det er tøffe bakker opp fra Stryken, så en viss form er nødvendig. Med sykkel utvider du mulighetene til å besøke flere vann. Etter snaut to kilometer deler veien seg, til venstre går ”hovedveien” der seks kilometer stigning venter, men vel oppe er valgene mange enten man tar veien på vestsiden av Sandungskalven eller til høyre langs Store Daltjuven. Tar du av fra ”hovedveien” og følger grusveien opp forbi Nysetra er det bratt med løst underlag. Belønningen er at du kommer rett opp til flere av de beste vanna i området. Opp til toppen ved Båhusseter er det ni tøffe kilometer.

Nord i Nordmarka har du et trettitalls meget gode vann, og du trenger kun en times tid for å komme deg ut til bortgjemte skogstjern. Siden fiskevanna er så mange ligger hemmeligheten bak et vellykket fiske i å gjøre seg godt kjent i området. Dermed får man gode forutsettinger for å vite noe om når et fiskevann kan ha godt bitt.

Mark, sluk, spinner og fluefiske er alle aktuelle metoder i juni. Vær fleksibel, heng deg ikke opp i en metode, varier de ulike fiskemetodene i forhold til vær og temperatur. Noe som funket bra i går behøver ikke være bra i morgen. Været på denne tiden er ofte uforutsigbart og du kan oppleve flere ”årstider” på et døgn.

Vann og tjern som bør få et besøk er Lille og Store Daltjuven, Manntjern, alle tjerna på Branntjernshøgda, Båhus Setertjern, Svarttjern og Store Fyllingen.

 

Skitt fiske!

Fiskehilsen

Stig Werner

Kommentarer (0)Antall visninger (7662)

Vennligst logg inn eller registrer for å legge til kommentarer.

Arkiv