Publisert den 24. juni 2016

Ukens turtips Østmarka– Uke 25 - Geitsjøen

Ukens turtips – Uke 25 - Geitsjøen

 

Vi er i Losby! Og vi er ikke langt fra Losby Gods! Vær lur og dra en tur hit, i alle fall om du er fluefisker. Den 11.06.2015 var jeg nettopp her – dvs. litt i forkant av der uke 25 er nå i år. Men i år har våren vært noe tregere med å komme i gang, så det kan bety at uke 23 i fjor samsvarer med uke 25 i år.

 

Geitsjøen er egentlig en forlengelse av Mønevann i Losby. Men om man tar først vei til vesntre, etter å ha forlatt Losby Gods, er veien til Geitsjøen kort. Ikke sett stor lit til det første møtet med vann – det er en myrete del av Mønevann, som har fått navnet Fløyta – Styr bare forbi her, om du da ikke er her i midten av juli / juli i stedet. Da burde du ta stikke oppom Djupdalen en tur, som går nordøstover herfra, ikke for å fiske, men for å se etter fotomotiver. Meld deg gjerne inn i Østmarkas Venner først, og les artikkelen ’’Sommerfugldalen’’, som står i juninummeret av medlemsbladet for i år, som handler om nettopp Djupdalen, og som du altså akkurat har kommet til. Djupdalen er identisk med ’’Sommerfugldalen’’, hvor minnebrikka kan få fangster du ikke får i Geitsjøen litt lenger fremme. Men det må sol og varme til for at fotomotivene, sommerfugler og insekter, er på vingene.

Svalestjert ’’Trolig den vakreste sommerfuglen Norge og Østmarka  har å vise fram’’

 

Men i uke 24/25 bør man ta turen innom begge steder, men med hovedfokus på fisket. På denne måten kan man slå to fluer i en smekk, og oppleve en fargerik fotoshoot, i tillegg til knallfiske. Fordi i Geitsjøen klekket vulgataen denne dagen (11.06. i fjor), så en tur hit i denne perioden kan by på stor, fiskemessig spenning og gromfiskeI 2015 tok vi en kort pause her, og mens vi satt her, satte det seg et enormt insekt på beinet mitt! Jeg hadde selvsagt Fiskekartboka til OFA med meg, og kunne, etter en nøye vurdering i denne, konkludere med at det var en marginata eller en vespertina jeg hadde på beinet.

 

Dette budskapet sendte jeg (uten bildevedlegg) til tre kjære fluehuer (les: fluefiskere) jeg kjenner – la oss kalle dem ’’kjellah’’, ’’hiller’n’’ og ’’bjojoi’’, og fikk et øyeblikkelig og entydig svar tilbake fra samtlige: Det er en ’’Ephemera Vulgata’’ !!!

’’Dette er visstnok en vulgata, ifølge 3 anonyme fluevenner’’

 

På dette området skriver jeg altså som ufaglært, men har lest meg til såpass at: Vulgata er den største myrdøgnflua Norge har, og lokker fluefiskere ut fra de merkeligste avkroker og ut i marka. Og veien er ikke så lang til Losby fra noen av Oslo-områdets nærmeste kommuner. Og til Geitsjøen er det bare drøye halvtimen å gå fra Losby Gods, så hit orker barna også å bli med. Så ta turen hit med til Losby denne uka – Det kan by på godt vulgatafiske for fluefiskere, og en kanskje artsrik fangst for de minste!

 

’’Geitsjøen i Losby’’.

 

Ta gjerne også med et kamera med god makro, for om fangstene glipper på fiskefronten, kan minnebrikka samle andre gode fangster. GOD TUR TIL GEITSJØEN, og kanskje til «Sommerfugldalen’’ i samme slengen!

 

(‘’,) Tor

Kommentarer (0)Antall visninger (7251)

Forfatter: Tor Ødemark

Kategorier: Artikler

Nøkkelord:

Vennligst logg inn eller registrer for å legge til kommentarer.

Arkiv