Publisert den 23. desember 2016

Førjulstur

Mandag 19. desember bød anledningen seg for å kunne ta en ettermiddagstur på Krokskogen.

Siden dagene på denne tiden er korte og sola forsvinner allerede ved 15-16 tiden ble derfor turen lagt i nærområdet.

Valget falt på store Hvitsteinvann et nærvann som det er knappe 4 km å gå til fra Tobonn i Lommedalen. Vannet huser både abbor og ørret.

Det er ikke mye snø og finne nå i terrenget, men stiene er svært isete. Å legge ut på tur uten skikkelig skotøy/brodder er ikke å anbefale. Beveger man seg derimot utenfor stier og veier, er terrenget lettgått og stort sett snøfritt i lavlandet nå.

 

Store Hvitsteinvann ligger bare 350 meter over havet og vi var spendte på isforholdene. Overraskelsen var stor når vi etter første boring kunne konstatere at isen var over 30 cm tykk.

Selv om isen oppleves som trygg må man ta sine forhåndsregler med ispigger og annet sikkerhetsutstyr.

I store Hvitsteinvann er det noen inn- og utos ved bekker og myrer, så man må utøve varsomhet når man beveger seg rundt på isen.

 

Vi ruslet over vannet til sør-østsiden. Her har jeg tidligere dratt abbor på tørrflue, så konklusjonen var at her måtte vi kunne finne abboren også nå på vinteren.

Det tok ikke mange hullene før vi fant abboren. Den stod på ca. 2 meters dyp inn mot et siv/gress-belte i vannet.

 

I løpet av 2 timer hadde vi tilsammen fått 59 abbor fordelt på tilsynelatende 3 årsklasser. Anslår at ca. 2/3 deler av fangsten var egnet matfisk som vi tok med hjem, mens resten var "1000-brødre".

 

Med så gode muligheter for fangst, er store Hvitsteinvann et ypperlig vann for barnefamilier der de yngste både er ivrige på fangst og kanskje litt utålmodige.

Skal man ta turen opp til vannet har man flere muligheter. På beina er nok Tobonn eventuelt "togbanen" i Lommedalen det enkleste utgangspunktet, mens på ski kan man gå fra parkeringen på Burudvann via Vensåsseter (ikke skiføre pr. dd.).

Stigningen fra Tobonn og oppover til Vensåsseter de første 1-2 km er ganske lang og bratt, men fra Vensåsseter og videre inn til vannet er det lettgått terreng.

 

Av utstyr er det ikke mye man trenger; mormyrska, maggott (rød eller hvit, begge fungerer godt på abboren), pilkestikke og isbor, og selvfølgelig sikkerhetsutstyr.

 

Abboren er en fornøyelig fisk å fiske etter. Det kan godt ta litt tid og finne den, men har man først fått en abbor står det som regel flere under isen på samme sted.

Abboren er heller ikke lettskremt slik som ørret og røye for støy på isen, dette gjør den til en ypperlige fisk for de yngste.

 

Vi opplevde en flott ettermiddagstur med sol, tåke, flotte lysskifter og god fangst.

 

Kom dere ut og fisk - mulighetene finns der ute.

 

Husk fiskekort og sikkerhetsutstyr.

 

Førjulshilsen med ønsker om en god jul og et fiske- og opplevelsesrikt nytt år.

SRO

Kommentarer (0)Antall visninger (4741)

Forfatter: sro

Kategorier: Forside - Rubrikker

Nøkkelord:

Vennligst logg inn eller registrer for å legge til kommentarer.

Arkiv