Publisert den 2. mai 2017

Ned i startblokkene

Våren er i anmarsj, men selv om OFA allerede har satt ut fisk i åpne vann i Østmarka er det fremdeles vinterlige forhold lenger nord. Selv satt jeg på drøyt 70 cm tjukk is på Åstjern 1. mai.  Ferden inn gikk på ski på ubrøytede veier på en blanding av skare og våt snø.

Det ble et tjuetalls småabborer. Da var de 22 maggotene jeg hadde funnet fra vinterens maggotbokser fortært.

Ørreten var ikke å komme på talefot med denne dagen. Men det gjorde ingen ting, for turen var først og fremst en vårtur der man nyter en ny årstid og tenker på hva man har i vente. En forhåpentligvis lang og fangstrik fiskesesong med plenty av spennende opplevelser.

For egen del er det når man sitter slik på isen en vårdag ute i marka at planer og mål for kommende sesong tar skikkelig form. Og nettopp det å planlegge og sette seg noen mål er viktig for å lykkes når man tar turen ut i marka. God planlegging i en ellers hektisk hverdag med jobb, familie og venner gjør at man i større grad kan utnytte mulighetene som finnes. Som for eksempel nå i mai hvor det er flere muligheter for å få seg en eller flere langhelger. Med fridager på de inneklemte dagene etter 17. mai og Kristi himmelfartsdag uka etter, samt pinse i starten av juni, er det muligheter for å oppleve det gode vår- og forsommerfisket til det fulle i løpet av dise helgene.

Og setter man seg for eksempel et mål med å besøke noen nye vann, utvider man fiskehorisonten og legger grunnlaget for å bli bedre kjent i marka. Det medfører nye erfaringer som igjen gir økt kunnskap om hvor og hvordan storfisken kan tas.

Selv har jeg som mål denne sesongen å besøke flere vann og tjern det er noen år siden jeg sist avla et besøk. Og som alltid er det noen kilosfisker som skal opp på myra…

Hvordan det går, vil du i ukene framover kunne lese om på denne nettsiden og via facebooksiden.

Jeg oppfordrer også alle som er glad i marka om å kjøpe OFAs fiskekort. Det er en billig affære i forhold til alt annet fritidsrelatert som vi bruker penger på. Med fiskekortet i lomma kan du, og eventuelt også med familie, fiske i godt over 500 OFA-vann i Oslomarka. Det gir et fantastisk utgangspunkt for mange spennende turer og opplevelser så vel nå på vårparten som til sommeren og høsten.

Den viktigste inntektskilden OFA har er nettopp gjennom salg av fiskekort, og er hovedgrunnen til at du kan fiske ørret så å si overalt der det er egnethet for ørret å leve. I så måte er det en mindre hyggelig tendens at det er færre som har fiskekortet i orden nå enn tidligere. Av den grunn vil det derfor være et økt oppsyn fra OFA denne sesongen. Og når alt kommer til alt så er det vel mye hyggeligere å ha alt på stell og kunne få gode tips fra lokalkjente oppsynsmenn enn stadig å kikke seg bak ryggen og eventuelt oppleve den kleine situasjonen som oppstår når man ikke kan framvise gyldig fiskekort.

Med varmen som nå er i anmarsj går det ikke mange dagene før det vaker i mange vann og tjern. Selv er planen å jakte ørret langs iskantene denne helga, så gjenstår det å se om en slik taktikk gir resultater.Vi ses i marka!

 

PS. Apropos det å sette seg mål og besøke nye fiskevann, så er et brennhett tips å skaffe seg den nye og oppdaterte fiskekartboken som kommer ut nå hvert øyeblikk. Den bør være et must for alle som ønsker å utvide fiskehorisonten i marka.

  

Fiskehilsen

Stig Werner

Kommentarer (0)Antall visninger (4907)

Vennligst logg inn eller registrer for å legge til kommentarer.

Arkiv