Publisert den 28. mai 2018

På hugget

Frem til helgen hadde det kun vært korte kveldsturer der jeg intenst fisket et par timer før jeg måtte returnere og kaste meg i seng. De store fangstene hadde det vært dårlig med. Men nå var det en helg som skulle utnyttes. Endelig.

Lørdag var avsatt til å fiske, og det var en dag der jeg smurte en saftig matpakke, pakket dagstursekken og dro ut fra tidlig morgen av. Jeg ønsket å være inne i omgivelsene da en ny dag ble vekket til live. Klokka seks var jeg i vei.

Det å fiske handler mye om å ha trua, har du ikke det, blir det sjelden særlig til fangst. Lørdag hadde jeg trua, jeg var på hugget og inne i fiskebobla allerede fra dørstokken. Da jeg kom frem til det første tjernet og det allerede var vak å observere visste jeg at dette kunne være dagen. Det virket som om ørretene også var på hugget. Den første timen ga flere småpene fisker mellom 3 og 4 hekto på land. 

Bittet var så bra at det var tid for å forsøke seg i et av godtjerna, ett av de der jeg vet det går stor fisk.

En liten time senere sitter jeg på huk inne i et kratt og holder pusten.

Et vak fra en sværing har nettopp åpenbart seg rett utenfor en liten myrodde. Garantert en ørret av eldre årgang. Utfordringen er at de store vet å plassere seg mest mulig utilgjengelig. Det gjaldt også denne potensielle storfisken.

Det er kinkig å få kastet langt nok langs den tett bevokste bredden, men med en liten dupp når marktugga bort. Jeg venter spent, men ingen ting skjer før duppen brått liksom blir løftet opp. Pulsen øker for jeg har opplevd tilsvarende før. «Løftet» er forårsaket av en fisk som er oppe og sjekker om duppen kan være en real munnfull. Kun stor fisk gjør som regel dette. Jeg løfter stanga for at marken skal gjøre et lite hopp der nede i vannet, men det hjelper ikke. Jeg skifter til kun krok og mark, og med fire feite marker på kroken får jeg til et kast som akkurat når ut til der fisken forhåpentligvis fortsatt står. Det tar kun et par sekunder fra ploppet i vannet før sene dras ut fra snellespolen.

Et kvarter senere er fisken på land. Og for en fisk! Lang, feit og metallisk i fargene. En real kraftplugg og et skikkelig prakteksemplar av arten Salmo trutta.

Vekta dras ned til anselige 1540 gram. Sesongen kan for egen del herved erklæres for åpen.

I ukene fremover går vi inn i prime time når det kommer til ørretfiske i marka, så kjøp fiskekort og kom dere ut! Sjekke status på Facebook kan dere gjøre etter Kveldsnytt.

Vi ses i marka!

Fiskehilsen

Stig W.


Kommentarer (0)Antall visninger (13310)

Vennligst logg inn eller registrer for å legge til kommentarer.

Arkiv