Publisert den 18. juni 2018

Topp føre og topp ørret

Som regel er det å jakte stor ørret en lang rekke av mindre skuffelser der storfisken drar det lengste strået. Men en sjelden gang kan fisket være svært enkelt. Som nå i helga.


Væromslaget forrige uke med mer vind og regn har gjort godt for både vanntemperatur, insektliv og fisken i vannet. Riktignok kan vind fra fire til seks sekundmeter være noe lei, som kan gjøre det vrient å finne de store blant alt opprørt vann. Vakene blir færre og de er vanskeligere å oppdage, men de er der, om man vet hvor man skal lete. Godt var det da at jeg visste om et tjern med en bortgjemt vik som ligger i le for vind fra nord, øst og vest. Her var det bare enkelte kastevinder som fant veien inn, men det forhindret ikke at både insektlivet og et par store ørreter var i full aktivitet.

Et vak av det grove slaget midt i vika, ga raskere puls, stram kropp og økt adrenalinnivå. For å nå ut dit måtte et par ekstra feite marker træs på kroken for å få kastevekt nok til å nå ut. Kastet ble allikevel et par meter for kort. For å kompensere forsøkte jeg å få marken til å hoppe og danse så fristende og iøynefallende jeg bare kunne der ute i vannet. Og mer var det faktisk ikke som skulle til. Brått ble det bevegelse i sena der fisken akselererte og dro sena i retning ut av vika og ut mot dypere farvann. Etter et tilslag og en drakamp man ikke opplever mange ganger i løpet av fiskesesongen kunne en ny grom og særdeles flott ørret løftes på land. 

Akkurat 50 cm lang og 1400 gram tung. Det var kort og godt en kvalitetsfisk med rød og delikat kjøttfarge. Magesekken viste at den hadde gaflet i seg en salig blanding av vårfluer, døgnfluer og maur.

Jeg er på en skikkelig god rull for tiden, og med været som er varslet denne uka så ser det ut til at muligheten for nye store fiskeopplevelser er til stede.

Så oppfordringen er; ut og fisk, for nå er det silkeføre i marka!

Vi ses der ute!

Fiskehilsen

Stig W.


Kommentarer (0)Antall visninger (13607)

Vennligst logg inn eller registrer for å legge til kommentarer.

Arkiv